Page 43 - Taste&Enjoy-Leto-2019
P. 43

SEASON



                                           TROPICAL TROUBLE

                                           INGREDIENCIE:                  POSTUP:
                                           45 ml rumu Don Q Añejo         Jemne premiešajte 3 vetvičky mäty
                                           30 ml rumu Don Q 151º          v šejkri. Pridajte Don Q Añejo Rum, džúsy,
                                           45 ml ananásového džúsu        jednoduchý sirup a ľad, potom silno
                                           22 ml limetkového džúsu        pretrepte, až kým nie sú dobre vychladené.
                                           15 ml cukrového sirupu         Preceďte do vysokého pohára naplneného
                                           4 vetvičky mäty                kockami ľadu. Zalejte Don Q 151º rumom
                                           na ozdobu mesiačik ananásu     a ozdobte vetvičkou mäty a mesiačikom
                                           a jedna vetvička mäty          ananásu.





                                           OLD FASHIONED

                                           INGREDIENCIE:                  POSTUP:
                                           60 ml rumu Don Q Gran Añejo    Vlože kocku cukru alebo 1/2 čajovej lyžičky
                                           trochu Club sódy               cukru do pohára tradičného typu, pridajte
                                           1 kocka cukru alebo 1/2 čajovej   3 kvapky Angostura bitter a kvapku Club
                                           lyžičky cukru                  Soda drinku. Premiešajte, pridajte ľad,
                                           3 kvapky Angostura bitters     zalejte rumom Don Q Gran Añejo a poriadne
                                           na ozdobu kúsok pomarančovej kôry   premiešajte. Ozdobte pomarančovou kôrou
                                           a maraschino čerešňa           a maraschino čerešňou.







                                           AÑEJO SIDECAR
                                           INGREDIENCIE:                  POSTUP:
                                           60 ml rumu Don Q Añejo         Všetky prísady dôkladne pretrepte s ľadom,
                                           30 ml citrónového džúsu        potom preceďte do chladeného koktailového
                                           22 ml Cointreau                pohára, ktorý má vonkajší okraj lemovaný
                                           15 ml cukrového sirupu         citrónovou šťavou a ponorený do cukru.
                                           kryštálový cukor na ozdobu
                                           pohára








                                           SPICED DAIQUIRI
                                           INGREDIENCIE:                  POSTUP:
                                           45 ml rumu Don Q Spiced        Pretrepte rum, šťavu, sirup, bitters a ľad.
                                           45 ml limetkového džúsu        Preceďte do pohára.
                                           22 ml vanilkového sirupu
                                           2 kvapky Angostura bitters










                                                                WWW.TASTEANDENJOY.SK              2/2019 | 41
   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48