Page 43 - Taste&Enjoy-Leto-2019
P. 43
SEASON
TROPICAL TROUBLE
INGREDIENCIE: POSTUP:
45 ml rumu Don Q Añejo Jemne premiešajte 3 vetvičky mäty
30 ml rumu Don Q 151º v šejkri. Pridajte Don Q Añejo Rum, džúsy,
45 ml ananásového džúsu jednoduchý sirup a ľad, potom silno
22 ml limetkového džúsu pretrepte, až kým nie sú dobre vychladené.
15 ml cukrového sirupu Preceďte do vysokého pohára naplneného
4 vetvičky mäty kockami ľadu. Zalejte Don Q 151º rumom
na ozdobu mesiačik ananásu a ozdobte vetvičkou mäty a mesiačikom
a jedna vetvička mäty ananásu.
OLD FASHIONED
INGREDIENCIE: POSTUP:
60 ml rumu Don Q Gran Añejo Vlože kocku cukru alebo 1/2 čajovej lyžičky
trochu Club sódy cukru do pohára tradičného typu, pridajte
1 kocka cukru alebo 1/2 čajovej 3 kvapky Angostura bitter a kvapku Club
lyžičky cukru Soda drinku. Premiešajte, pridajte ľad,
3 kvapky Angostura bitters zalejte rumom Don Q Gran Añejo a poriadne
na ozdobu kúsok pomarančovej kôry premiešajte. Ozdobte pomarančovou kôrou
a maraschino čerešňa a maraschino čerešňou.
AÑEJO SIDECAR
INGREDIENCIE: POSTUP:
60 ml rumu Don Q Añejo Všetky prísady dôkladne pretrepte s ľadom,
30 ml citrónového džúsu potom preceďte do chladeného koktailového
22 ml Cointreau pohára, ktorý má vonkajší okraj lemovaný
15 ml cukrového sirupu citrónovou šťavou a ponorený do cukru.
kryštálový cukor na ozdobu
pohára
SPICED DAIQUIRI
INGREDIENCIE: POSTUP:
45 ml rumu Don Q Spiced Pretrepte rum, šťavu, sirup, bitters a ľad.
45 ml limetkového džúsu Preceďte do pohára.
22 ml vanilkového sirupu
2 kvapky Angostura bitters
WWW.TASTEANDENJOY.SK 2/2019 | 41